Remontointi

Jokainen omassa kiinteistössä asuva tai kiinteistön omistava kohtaa toisinaan tilanteita, että remontti on ajankohtainen. Remontteja on valtavasti erilaisia ja niissä tulee huomioida monia eri seikkoja. Seuraavassa hieman yleisimpiä remontteja sekä mitä niissä kannattaa huomioida.

Kylpyhuoneremontti

Kylpyhuoneremontti on kohtalaisen iso projekti, mikäli samalla uusitaan kaikki lattiasta kattoon. Vielä isomman siitä tekee se, mikäli samalla uusitaan myös viemärit, vesijohdot sekä sähköt.

Itse kuitenkin suosittelen ehdottomasti tekemään kerralla kaiken niin ei tarvitse sitten 10-20 vuoteen murehtia kyseisen tilan kunnosta. Se on nimittäin ikävää tehdä vain pieni pintaremontti ja hetken päästä repiä kaikki auki, kun vesijohdolla tai viemärillä tulee tunnit täyteen.

Mieti siis tarkkaan etukäteen mitä kaikkea haluat kerralla tehdä ja mihin vedät itse rajan. Kylpyhuoneen pintaremonttihan on nopea sekä verrattain edullinen, mutta se voi tulla muutaman vuoden päästä ikävän kalliiksi, kun sen joutuu tekemään erinäisistä syistä johtuen uudelleen.

Pintaremontti

Pintaremontteja on pieniä sekä isoja. Pintaremontti voi olla vain tietyn tilan maalaus uudelleen tai sitten se voi olla sellainen, että kaikki pinnat avataan ja tehdään todella uudelleen.

Yleisesti ottaen pintaremontti on kuitenkin remontti, jossa uusitaan vain nopeasti sekä helposti kyseisen tilan pintamateriaalit. Se voi olla esimerkiksi tilan maalaus ja vaikka kattopaneeleiden uusiminen tai pelkkä maalaus.

Pintaremonteissa kannattaa myös ehdottomasti miettiä millainen tila on kyseessä ja kestääkö kaikki pinnan alta löytyvä vielä useita vuosia.

Julkisivuremontti

Julkisivuremontti voi myös olla iso tai sitten helppo ja nopea riippuen vähän kiinteistön pintamateriaalista sekä tietenkin myös koosta. Julkisivuremonteissa kannattaa huomioida kiinteistön pintamateriaalit sekä sään vaihtelut. Eli ota selvää etukäteen mikä materiaali sopii juuri sille pinnalle ja varmista myös, että kyseinen tuote kestää Suomen sään vaihtelut.

Terassiremontti

Terassilla on mukava viettää aikaa kesäisin kavereiden kanssa ja nauttia auringosta sekä tietenkin grillata.

Se on vielä huomattavasti mukavampaa, mikäli on uusi ja kestävä terassi. Terassiremontissa ei kannata oikaista ja onkin pitkässä juoksussa huomattavasti edullisempaa sekä miellyttävämpää mikäli purkaa vanhan lahon terassin kokonaan pois ja aloittaa kaiken alusta. Purkamisen jälkeen on hyvä tasoittaa ja putsata terassin alle jäävä maa, asettaa siihen jokin kasvuston estävä suoja ja vasta sitten alkaa rakentamaan siihen päälle uutta, suoraa ja tasaista terassia.