Puutarha

Myös puutarhan hoitaminen on eräänlaista remontointia. Puutarha on osa kiinteistöä ja sekin tarvitsee erilaisia ylläpidollisia töitä. Yksikään piha tai puutarha ei pärjää kovin pitkään täysin ilman huolenpitoa. Seuraavassa vähän yleisimpiä puutarhatöitä ja ajatuksia niistä.

Ruohonleikkuu

Ruohonleikkuu on tehtävä jonka saa parhaina tai pahimpina aikoina tehdä vähintään kerran viikossa. Ruohonleikkuu on mukavaa hommaa, mikäli on hyvät välineet ja piha edes suunnilleen kunnossa sekä mielellään mahdollisimman tasainen.

Ruohonleikkuussa on myös erittäin tärkeää muistaa oikeat työtavat sekä turvavarusteet. Ruohonleikkurin kanssa voi saada isojakin vammoja mikäli ei tiedä mitä tekee tai ei käytä asianmukaisia suojavarusteita.

Tärkeimpiä suojavarusteita on hyvät korkeat kengät, joissa on mielellään teräskärjet sekä laadukkaat kuulonsuojaimet. Myös hanskat on hyvä pitää kädessä, niin pysyy kädet puhtaana ja siistinä. Ruohonleikkuuta helpottaa huomattavasti mikäli sen tekee säännöllisesti ja mikäli pihalla ei ole hirveästi ylimääräistä tavaraa.

Pensaiden hoito

Erilaiset pihojen pensaat sekä puut kaipaa myös säännöllistä hoitoa ja tarkastelua. Pensaita on paljon erilaisia joten kannattaa ottaa selvää miten mitäkin pensasta suositellaan hoidettavaksi ja koska on paras aika sitä leikata. Pensaat ja puut pysyy huomattavasti hienompina sekä helppohoitoisempina mikäli hoito on säännöllistä.

Marjojen poiminta

Monilla pihoilla on myös erilaisia marjapensaita sekä muita pensaita ja puita jotka tuottaa hedelmiä. Näiden vuosittainen poimiminen onkin monestakin syystä suositeltavaa. Yksi syy on, että pensaat ja puut pysyy hyvinä ja tuottoisina myös tulevina vuosina eivätkä pääse villiintymään. Toinen syy on tietenkin, että siinä säästää pitkän pennin ja saa mahtavia ruoka-aineita, kun hyödyntää oman pihan antimet.

Kasvimaa

Monilla omakotitalojen sekä rivitalojen pihoilla on pieniä tai vähän isompia kasvimaita. Hyvin usein kasvimaat rehottaa täysin villeinä ja vapaina.

Kasvimaat kannattaa ehdottomasti hyödyntää ja laittaa sinne vaikka perunaa ja porkkanaa kasvamaan. Se on sitten mukava niitä kasvatella ja vielä mukavampaa kesällä nautiskella oman maan antimista.